Fastelavn og halloween

Hvert år fejrer vi i børnehaven fastelavn og halloween.

Fastelavn

Fastelavn er en af de årlige traditioner som børnene glæder sig til. I ugerne op til denne dag klipper og kreerer børnene masser af katte, tønder og masker, de maler fastelavnstønden og bager fastelavnsboller. På selve dagen må børnene gerne komme udklædte. Vi slår katten af tønden, spiser slik og fastelavnsboller, kårer årets kattekonger og dronninger, og har en rigtig hyggelig formiddag sammen. 

Vi har også tradition for at bruge en dag på friplejehjemmet i Brovst, hvor vi slår katten af tønden sammen med de ældre beboere.

Halloween

Halloween er en af børnehavens nyere årlige traditioner. Mange børn er i ugerne optaget af butikkernes efterhånden store udbud af diverse udklædninger og halloween pynt. Vi har derfor også i børnehaven valgt at have en halloweendag. I ugerne op til denne dag klipper og kreerer børnene spøgelser, græskarhoveder og hekse.

På selve dagen må børnene gerne komme udklædte. Det er ikke nødvendigt at indkøbe nyt tøj, et fastelavnskostume eller et lagen, kan også bruges. Formiddagen byder på uhyggelige historier og ansigtsmaling og børnene hjælper med at lave uhyggelig mad og dessert, som vi sammen spiser til frokost.